^

Tipuri de fire pentru facelift

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Chirurgia plastică oferă o varietate de proceduri anti-îmbătrânire, tehnologia firului este doar una dintre ele. Folosirea de fire pentru un lifting facial este preferată de cei care nu îndrăznesc să finalizeze operația plastică. Succesul procedurii depinde de o combinație de factori: experiența specialistului, vârsta persoanei, profunzimea problemei, caracteristicile organismului, calitatea materialelor utilizate.

Tipurile de fire pentru un lifting facial sunt împărțite condiționat în grupuri: absorbabile, neresorbabile, combinate. Primele sunt fabricate din materiale instabile, dispar de pe piele în decurs de șase luni sau mai mult. În acest timp se formează un fel de cadru în jurul lui, susținând conturul încă doi ani.

 • Materialul care nu este supus autodistrugerii rămâne în grosimea feței mult mai mult timp, poate pentru o viață. Este folosit pentru lifting intensiv al gatului, decolteului si a altor zone.

Firele combinate rămân parțial în grosimea pielii. De asemenea, nu sunt vizibile vizual, dar sunt ținute de așa-numitul con.

După structura și metodele de fixare, există fire netede, crestate, șuruburi, împletite, lichide (bionity). Astăzi, specialiștii folosesc o gamă largă de fire din diverse materiale, de la producători mondiali și autohtoni.

Pentru pacienții peste 40 de ani sunt recomandate materiale care nu se dizolvă de la sine. La persoanele peste 50 de ani, modificările legate de vârstă sunt și mai pronunțate; fire de aur sau Aptos sunt potrivite pentru ele. Odată cu implementarea corectă a tuturor etapelor și a firelor de înaltă calitate, după două săptămâni, umflarea, roșeața și alte urme dispar, iar fața devine vizibil mai tânără și mai proaspătă.

Facelift cu mezothreads

Mezofirele sunt fibre prelucrate, sunt produse dintr-o substanță de mare elasticitate, compatibilă cu corpul uman. Când se descompun, formează dioxid de carbon și apă și sunt excretate fără a dăuna sănătății. Astfel de calități fac ca mezofitele să fie utile pentru îmbunătățirea elasticității pielii. Procedura este disponibilă pentru pacienții de ambele sexe - dacă nu există contraindicații medicale.

 • Cu un lifting facial cu mezothreads, un oval frumos este susținut de un cadru de țesut conjunctiv. Tehnica inovatoare are un alt nume - tradelifting.

Ei scriu că o tehnică bazată pe efectul reflexologiei a fost inventată de specialiștii orientali și că, pe lângă rezultatul vizibil, ajută la găsirea unei stări invizibile, dar nu mai puțin importante - armonie spirituală. Prin urmare, mulți îl consideră o adevărată descoperire în medicina estetică.

Cantitatea și calitatea firelor pentru un lifting facial este determinată în etapa de examinare și pregătire. Asigurați-vă că țineți cont de caracteristicile individuale ale pielii și de specificul problemei.

 • Versiunea liniară a mezothreads rezolvă problemele bătrânilor de 35 de ani, adică elimină ridurile fine.
 • Biofilamentele în spirală sunt mai potrivite pentru persoanele de 40 de ani pentru a elimina stratul de grăsime de pe bărbie, pentru a îmbunătăți starea sprâncenelor, a pliurilor nazolabiale și a decolteului.
 • Mezofițele puternice cu crestături strâng în mod fiabil partea de mijloc a feței.

Ridicarea cu fire este efectuată de un profesionist, deținător al unui certificat pentru dreptul de a efectua astfel de acțiuni. El trebuie să-și controleze nu numai mișcările, ci și întregul proces. Mezofirul nu provoacă disconfort sever pacientului, nu deformează țesuturile din jur și prinde rădăcini în mod fiabil în grosimea dermului.

Resorbția materialului are loc după un an și jumătate până la doi ani. În tot acest timp, fața pare întinerită, ovalul este limpede. Dacă se dorește, conturul poate fi corectat din nou după doi ani.

Fire Aptos pentru facelift

Tipul de fire Aptos pentru facelift a trecut printr-o cale evolutivă și s-a îmbunătățit față de versiunea originală. La început, acestea au fost produse crestate din polipropilenă neabsorbabilă. Astăzi, pe lângă fire pentru un facelift de diverse scopuri, marca Aptos produce ace cu două tăișuri care ajută la corectarea oricărei zone a feței.

Firele moderne sunt fixate nu datorită crestăturilor, ca înainte, ci pe elemente osoase, care este o tehnică mai progresivă și mai lungă. Colecția de fire Aptos este următoarea:

 • arcuri - pentru a ridica colțurile gurii, pentru a elimina ridurile;
 • „hamac” - pentru corectare în zona bărbiei;
 • din caprolac;
 • pentru fese si piept.

Avantajele produselor sunt că puteți alege unele eficiente pentru fiecare zonă. Dar există și un revers al monedei, nu atât de atractiv. Firele trebuie introduse foarte precis, și anume în stratul adipos subcutanat. Implantarea prea superficială este plină de deformare, iar implantarea prea adâncă este ineficientă.

Faptul că firele cresc ferm este bun pentru o ridicare. Cu toate acestea, dacă acestea, dintr-un motiv oarecare, trebuie eliminate, atunci pacientul și medicii se confruntă cu o problemă serioasă. De asemenea, nu este un secret pentru nimeni că crestăturile reduc rezistența materialului din filament, ceea ce poate duce la ruperea acestuia.

Facelift cu fire aurii

Când se vorbește despre un facelift cu fire de aur, nu se referă la aur pur, ci în combinație cu poliglicol. Este înfășurat pe un conductor sintetic ca cea mai subțire coajă. Aurul este luat la cel mai înalt standard, trăgându-l într-un fir mai subțire decât un fir de păr. Prin analogie cu consolidarea clădirilor cu fitinguri metalice, procedura se numește armare.

Principalul avantaj al metalului nobil este că firele facelift cu această componentă sunt hipoalergenice și au fost testate de secole de experiență. La urma urmei, aurul a fost folosit pentru a face fire cu mult înainte de apariția materialelor moderne. În scopul întineririi, acestea sunt recomandate pacienților de 30-40 de ani.

 • În etapa pregătitoare, specialistul examinează fața, stabilește exact unde este necesară intervenția, pune semne.

După anestezie, un ac special străpunge pielea în acele locuri unde va urma apoi implantarea. Firele ar trebui să formeze o plasă. Pentru o manipulare ei cheltuiesc până la 3m. Aplicarea unei creme antiseptice vindecătoare completează procedura.

Cadrul de metal pretios activeaza productia de colagen si tesut conjunctiv in jurul fiecarui fir, ceea ce ajuta la intarirea pielii si la netezirea ridurilor. Până la o lună, nuanța nenaturală a pielii, vânătăile și alte imperfecțiuni ar trebui să dispară, iar rezultatul rezidual este vizibil după două luni.

Dezavantajele firelor de aur includ faptul că, cu fiecare salt în temperatura aerului, fața își schimbă vizibil culoarea, iar în viitor devine imposibil ca o persoană cu armătură cu aur să primească servicii cosmetice hardware.

Fire lichide pentru lifting facial

Ce înseamnă „lifting facial lichid”? Cum poate o substanță lichidă să tragă ceva în sus și, în general, să-și păstreze forma?

De fapt, firele lichide pentru un lifting facial sunt numite fire biologice realizate dintr-un material aproape identic cu țesuturile umane. Datorită resorbției lor ulterioare, în grosimea pielii se formează schele de colagen de întărire, care trebuia să fie obținută.

 • Această versiune de fire pentru lifting facial este o dezvoltare cosmetologică inovatoare. Spre deosebire de firele solide, materialul este un biogel special format din clorură de zinc și acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Este lansat în derm, unde, atunci când componentele de mai sus interacționează, se formează o sare insolubilă, care este un catalizator pentru formarea fibrelor elastice. Ca urmare, are loc o îngroșare a epidermei și netezirea ridurilor de pe suprafața acesteia. Gelul durează mai mult decât alte fire, respectiv și efectul de asemenea: până la câțiva ani.

Un lifting facial folosind această tehnică se efectuează cu ace speciale în ambulatoriu, după consultații și examinări preliminare. Este practic nedureros și sigur. Dar există o avertizare: procedura trebuie efectuată într-un curs, repetându-se de două ori pe lună timp de câteva luni la rând. O schemă mai precisă este calculată de un specialist în fiecare caz.

Fire lichide pentru facelift cu zinc

Femeilor active le pasă de sănătatea și aspectul lor și sunt gata să încerce noi tehnologii de înfrumusețare. Firele lichide pentru facelift cu zinc sunt pentru femeile care sunt interesate de soluții moderne în domeniul cosmetologiei. În favoarea tehnicilor care utilizează fire este faptul că defectele legate de vârstă sunt eliminate fără bisturiu.

Materialul lichid este un gel compus structural din clorura de zinc si un ingredient important cu proprietati anti-imbatranire - acidul hialuronic. Capabil să îndeplinească două sarcini: corectarea și strângerea.

 • Fireliftul facial conțin mai puțin zinc și se numesc lifters. Se injectează în pielea feței conform unei scheme pre-planificate. Pentru alte părți ale corpului, se folosește un protector pentru piele.

Când este injectat, gelul umple microgolurile. Pielea reacționează la ea ca la un corp străin și încearcă să-l izoleze de alte țesuturi. Mai simplu spus, acidul hialuronic promovează regenerarea, în timp ce zincul protejează țesuturile de deteriorare. Apoi pielea se contractă, îndreptând pliurile. În timp, ambele componente sunt excretate în siguranță din organism.

Firele cu zinc corectează ridurile de vârstă superficială, după un curs efectul durează câțiva ani. Manipularea repetată este permisă după un anumit timp. În același timp, culoarea este uniformizată, pielea este proaspătă și hidratată.

Fire cu crestături pentru un lifting facial

Astăzi au fost dezvoltate zeci de modele de fire pentru facelift. Acest lucru permite soluții individuale pentru pacienții cu probleme și solicitări diferite. Cu ajutorul tehnologiei firului, ridurile sunt netezite, fălcile sunt corectate, ovalul este nivelat, iar pielea este strânsă în toate punctele din față a capului.

Chirurgii esteticieni folosesc fire liniare, țesute, spiralate, crestate pentru lifting facial. Acestea din urmă sunt cele mai populare, deoarece sunt universale și asigură o calitate înaltă a procedurii. Sunt folosite pentru tenul flasc, sprâncenele căzute, adâncirea pliurilor în toate zonele cu probleme ale feței, în prezența talpelor de ciorb, ridurile din jurul buzelor, inelele de vârstă pe gât.

Există și limitări, sunt aceleași ca și pentru alte tehnologii de fire. Ar trebui să clarificați dacă problemele dumneavoastră sunt contraindicații pentru fire în timpul primei consultații la clinică. În absența acestora și acțiunilor corecte ale specialiștilor, un efect pozitiv este garantat.

În primele patru luni, crește, în vederea întăririi cadrului, datorită creșterii țesutului conjunctiv în prima etapă a procesului. Efectul durează 4 ani, moment în care are loc dizolvarea finală a firelor. După această perioadă, aceeași manipulare poate fi repetată.

Fire absorbabile pentru lifting facial

O componentă a firelor absorbabile pentru facelift este acidul lactic. Substanța susține regenerarea celulară și întinerirea pielii. Elementul este introdus în stratul de suprafață, unde începe să se descompună și, după un anumit timp, este eliminat complet din corp. Noile țesuturi formate sub influența firelor de lifting facial stimulează producția de colagen, care este ceea ce trebuia să se realizeze pentru a elimina semnele îmbătrânirii.

Cele mai subțiri din această categorie sunt mezothreads 3d. Sunt introduse prin canule speciale cu capătul tocit, împingând elementele structurale ale pielii în afară. Datorită acestora, țesuturile sunt rănite la minimum - cu condiția ca filigranul cosmetologului să dețină tehnica de a efectua astfel de manipulări.

Seria Aptos include, de asemenea, fire biodegradabile extrem de eficiente care păstrează rezultatul până la 4 ani.

Materialele caprolac se dezintegrează după aproximativ un an. Acesta este un proces inofensiv, fără consecințe negative pentru întinerirea propriu-zisă.

 • Categoria materialelor resorbabile este oferită femeilor cu vârsta sub 40 de ani, când modificările nedorite nu au depășit încă „punctul de neretur”.

Firele se introduc in straturile de suprafata cu ajutorul unor ace de ghidare speciale, sub anestezie locala. Efectul este vizibil mai ales în cazurile în care există multe riduri faciale pe față. Cu pliuri clar definite pe fața unei femei mature, această procedură este ineficientă.

Implantarea de fire este într-adevăr o muncă manuală, în sensul înalt al cuvântului, iar greșelile sunt foarte costisitoare pentru client - atât la propriu, cât și la figurat. Nu fi prea leneș să găsești un specialist cu înaltă calificare!

Fire Tornado pentru lifting facial

Fire tornado răsucite pentru facelift sunt produse împletite cu un diametru de 7mm. Sunt create prin răsucirea materialului liniar. Tornado poate fi injectat în zonele cu piele densă (mușchi, straturile profunde și mijlocii), precum și pentru o strângere sporită. Șuvițele duble sunt extrem de susținătoare și stimulează producția naturală de colagen.

 • Procedurile care folosesc fire pentru un facelift se numesc threadlifting. Se efectuează în diferite puncte ale corpului și mai multe variante ale Tornado sunt utilizate pentru proceduri.

Multifilamentele speciale, realizate din 20 de monofilamente simple, sunt eficiente în combaterea problemelor nazolabiale, a obrajilor inversați și a ochilor înfundați. Ele dau volum și se potrivesc bine cu alte proceduri populare: injecții cu Botox, conturarea cu acid hialuronic. Multifilamentele se dizolvă treptat și dispar din grosimea pielii.

Produsele care arată ca arcuri duble sau roți sunt utile în special pentru corectarea zonelor nazolabiale și oculare. Ei „își amintesc” de forma, așa că după strângere sau întindere revin la poziția anterioară. Datorită acestei proprietăți, pielea decolorată, colțurile buzelor și toate cele mai problematice locuri sunt strânse în mod fiabil.

Fire spiralate pentru lifting facial

Spiralele sunt numite fire care se pot întinde și se micșorează datorită unei forme specifice. Deși cosmetologia a folosit recent fire spiralate pentru lifting facial, acestea au câștigat deja o mare popularitate și recenzii pozitive. Și există motive pentru asta. Astfel, firele pentru un facelift de formă spirală au următoarele avantaje:

 • eficienţă;
 • Securitate;
 • fără restricții de vârstă;
 • lipsa daunelor și a cicatricilor;
 • utilizat singur și în combinație cu alte soiuri;
 • compatibilitate cu alte proceduri cosmetice;
 • capacitatea de utilizare pentru multe indicații (sprincene, zona T, pliuri labio-barbie).

Firele spiralate elimină pielea lăsată și defectele decolteului după 40 de ani. Sunt considerate nedureroase și de încredere. Lungimea lor este de 50 sau 60 mm. O astfel de calitate precum elasticitatea permite produselor să revină cu ușurință la poziția inițială după întindere.

Cantitatea de material consumabil este calculată de cosmetician. Produsele sunt introduse cu un ac subțire flexibil, care nu rupe țesutul, ci doar le împinge. Din acest motiv, există mai puțină durere și urme postoperatorii minime. Acțiunile chirurgului corespund mai întâi principiului „unde se duce acul, acolo se duce firul”. Acul se întoarce înapoi fără spirale: rămân în locația finală, sub piele. Este creat un cadru care poate oferi corecție și suport pentru zonele cu probleme.

Fire Cog (kogi) pentru facelift

Într-un sortiment bogat de fire pentru un facelift, este dificil pentru o persoană care este ignorantă în acest domeniu să înțeleagă. Tendințele sunt stabilite de cosmetologi orientali - dezvoltatori ai celor mai exotice produse și soluții inovatoare. În special, mărcile coreene țin palma cu încredere.

 • Corecția cu fire cog (kogi) pentru un lifting este, de asemenea, dezvoltarea lor. Practicitatea, siguranța, eficiența sunt caracteristici importante ale acestui tip de fir.

Inovația este că nu sunt netede, ci cu crestături îndreptate astfel încât fixarea să fie cât mai fiabilă. Ele nu sunt respinse, pentru că organismul nu le percepe ca pe un corp străin. Ele intră în grosime prin înțepături cu ace speciale. Pe lângă cel mai subțire ac, firele sunt echipate cu tuburi de canule.

După ce s-au așezat în interiorul pielii, dințații se dezintegrează treptat. În același timp, se eliberează substanțe utile care cresc cantitatea de colagen și elastină. Aceste procese au un efect excelent asupra stării pielii, iar după dezintegrarea completă a firelor rămâne un cadru de legătură care își menține forma pentru o lungă perioadă de timp.

Produsele finale de degradare ale mezofirilor sunt apa și CO2, care sunt excretate în mod natural și nu dăunează organismului. Prin urmare, de îndată ce rezultatul încetează să-l satisfacă pe pacient, acesta poate repeta din nou liftingul facial.

Fire coreene pentru lifting facial

Firele coreene sunt utilizate pe scară largă în clinici pentru lifting facial. Seria de ridicare Omega, COG, VERSATILE, Beaute oferă mai multe modele de produse. Ele diferă prin material, formă, calibru, lungime. Ce fel de fire sunt necesare pentru un facelift într-un caz anume, depinde de specialistul care consiliază și examinează clientul. Alegerea sa se bazează pe vârsta, starea pacientului, severitatea problemei, profunzimea implementării, metoda de remediere. Efectul este construit pe formarea unui cadru intradermic din materiale compatibile biologic cu organismul.

 • Produsele coreene sunt utile pentru pacienții cu vârsta între 30 și 45 de ani, când ofilirea este deja vizibilă, dar încă pot fi corectate cu tehnologiile firului.

Firele se introduc cu ace de injectare ultrafine, sub anestezie usoara; se folosesc mai multe piese in fiecare zona de corectie. Suportul de fir este conceput pentru 1-2 ani, apoi necesită repetare.

 • Dacă pe față există riduri de diferite locații, brazde și pliuri în zonele cu probleme, bărbia și marginile sprâncenelor se lasă, iar ochii „radiază” nu cu strălucire, ci cu riduri imitative, atunci firele coreene vor face față perfect. Lor.

Efectul este vizibil imediat și continuă să crească până la șase luni. Acest lucru se datorează formării de colagen nou la locul de introducere a firelor. Și până când cantitatea de fire coreene se reduce, un cadru puternic susține în mod fiabil țesuturile moi.

Fire Darwin pentru facelift

Caracteristica firelor pentru facelift este grosimea, lungimea și materialul din care sunt realizate. Produsele mai subțiri produc mai puține dureri, răni și consecințe nedorite sub formă de umflături, vânătăi, vânătăi și așa mai departe. Sunt utilizate o mulțime de materiale, de exemplu, firele Darwin pentru un lifting facial sunt fabricate din policaprolactonă. Aceasta este o varietate absorbabilă de produse de la producătorul italian Ergon, create folosind o tehnologie inovatoare specială. Este unul dintre cele mai populare trei mezothreads.

 • Structura firelor Darwin este un plex triplu, sunt transparente și netede, încorporate într-un ac dintr-un aliaj medical special - durabil și flexibil.

În argou profesional, produsele se numesc caprolactonă 3D. Acest polimer, fiind înglobat în grosimea pielii, prezintă proprietatea de restructurare, declanșează colagenizarea fibrelor. Ca urmare, conturul devine mai clar, fața este mai proaspătă, relieful este uniformizat.

Profesioniștii notează următoarele calități ale firelor:

 1. Abilitatea de a utiliza pentru corectarea zonelor hipersensibile și cu tensiune mimică ridicată.
 2. Gamă largă de vârstă.
 3. Proces de dizolvare lină.
 4. Efect persistent.
 5. Potrivit pentru întinerirea complexă.
 6. Complicații minime.
 7. Recuperare scurtă.

Facelift 3d cu mezothreads

Procedura de lifting facial 3d cu mezothreads este o tehnologie de întinerire care combină rezultatele mai multor proceduri cunoscute anterior:

 • injecții cu botox;
 • umplerea golurilor din grosimea pielii;
 • laser;
 • saturația de oxigen cu preparate cosmetice.

Firelift din această categorie sunt bio-implanturi realizate dintr-un material diferit de alte soiuri. Principalul avantaj al implementării lor este viteza, precum și absența consecințelor negative asupra pielii.

În aparență, mezofițele 3d sunt înțepătoare, cu vârfuri microscopice. În timpul operației, un specialist cu precizie de bijuterii face mici incizii într-o zonă cu probleme și introduce aici fire, care se agață mai întâi de celulele pielii cu „spini”, apoi medicul le netezește cu unelte speciale. Pentru incizii se folosesc ace nu mai groase decât un fir de păr, aproape fără urme.

Manipularea este foarte eficientă, dar încă nu este un panaceu. Efectul se observă cu mici modificări mimice: în ochi, buze, pe obraji. Durează, în cel mai bun caz, până la un an, până când materialul se rezolvă. Pentru durabilitate, trebuie să repetați procedura anual. Cu pliuri adânci și prezența pigmentării, nu ar trebui să vă așteptați la o întinerire vizibilă.

Fire 4d pentru lifting facial

Tensiunea maxima a tesuturilor este asigurata de fire 4d pentru facelift - produse de generatia a patra cu carlige indreptate in toate directiile. Odată ajuns în grosimea dermului, îl strâng cu prezența lor și, în același timp, stimulează creșterea fibrelor de întărire și regenerarea celulară. Ca și alte fire de lifting cu proprietăți similare, se dizolvă, lăsând un cadru dens în interior și o suprafață a pielii reînnoită.

 • Efectul este de lungă durată, dar, din păcate, nu este etern: după doi sau trei ani, pacienții sunt nevoiți să comande din nou o procedură de susținere.

Produsele din a 4-a generație sunt indicate în cazurile în care firele 3D nu pot face față problemei - pentru corectarea zonei cervicale, bărbie, fălci mari, pliuri adânci în toate zonele feței. Ele sunt mai eficiente decât altele cu flacidență semnificativă a dermului. În general, există multe avantaje în firele 4D:

 • viteza de executie;
 • fără anestezie și traumatisme severe;
 • efectul este vizibil imediat, durează mult timp;
 • nu strălucește prin;
 • scurtă reabilitare la domiciliu.

Firele sunt realizate din polidioxanonă, folosită în medicină pentru fixarea suturilor chirurgicale. Substanța este foarte durabilă, hialergenică, non-toxică și se dizolvă treptat în organism. Oferă suport de încredere pentru o masă semnificativă de țesuturi - nu numai pe față, ci și pe sâni, fese, coapse și abdomen.

Fire de colagen pentru lifting facial

Colagenul natural formează un cadru proteic, a cărui funcție este de a oferi tonul pielii. Se știe că la microscop arată ca numeroase fire care se împletesc, iar în chirurgie este folosit ca material de sutură. Colagenul este produs în corpul uman, iar atunci când există un deficit, acesta este furnizat din exterior - ca parte a produselor cosmetice, precum și prin injecții de colagen.

 • Odată cu vârsta, colagenul din organism devine mai puțin, iar aplicarea produselor de suprafață nu va ajuta cauza. Și apoi este timpul să întrebați despre firele pentru un lifting facial. Ce este? Din ce este făcută și de ce?

Firele de colagen pentru lifting facial sunt concepute pentru a întări cadrul pielii. Firele din această categorie se implantează în pielea persoanelor de 30-60 de ani, în lipsa oricăror contraindicații, cu ace subțiri, sub anestezie locală. Mărcile populare sunt Zyrderm, Zyplast, CosmoDerm, CosmoPlast.

Produsele au o acțiune dublă: nu numai că se întăresc, ci și stimulează formarea unui țesut de întărire în jurul fiecărui fir. Sunt folosite pentru a netezi pliurile nazolabiale profunde, cicatricile sau post-acnee, pentru a crește volumul pomeților, obrajilor, buzelor și pentru a corecta ovalul.

Materialul de colagen nu este absorbit, dar poate fi deteriorat și distrus. Apoi este necesară o reimplementare. Și, în general, o singură manipulare nu rezolvă problema.

Fire de arc pentru lifting facial

Diverse modele de fire pentru lifting facial sunt folosite în anumite zone, de exemplu, cele netede - pe frunte, pomeți, bărbie. Acest lucru se datorează faptului că în diferite zone pielea are o densitate inegală și este supusă unor sarcini inegale.

 • Arcuri cu filet pentru lifting facial au o elasticitate ridicată, așa că se folosesc în zonele cele mai mobile și dense. Se instaleaza la nivel subdermal pentru ridicarea pliurilor nazolabiale, barbie, sprancene.

Materialul pentru izvoare este o substanță modernă care are capacitatea de a se transforma în dioxid de carbon și apă după șase luni. Procesul de producție presupune tratament termic pentru a obține un „efect de memorie” și înfășurare pe un ac pentru a obține forma unui arc. Acele sunt fabricate din oțel special.

 • După ce sunt introduse în grosimea produsului, își iau forma anterioară, trăgând pielea și mușchii la nivelul necesar.

Folosesc arcuri la vârsta de 30–45 de ani pentru a corecta ptoza pleoapelor, colțurilor buzelor, fălcilor, bărbie duble. La o vârstă mai înaintată, efectul este mai puțin pronunțat. Rezultatul este întinerirea timp de 4-5 ani, netezind ridurile, netezind ovalul, activând producția de colagen natural.

Firele sunt potrivite pentru manipulări pe alte părți ale corpului. Sunt bine combinate cu toate procedurile hardware și de injecție.

Fire cu arc pentru lifting facial

Un cuvânt nou în chirurgia estetică este considerat fire de primăvară pentru lifting facial. Au fost dezvoltate într-un laborator francez pentru producerea de produse cosmeceutice. Diferența fundamentală față de produsele anterioare este structura cu două straturi și abundența crestăturilor neagresive pe toată lungimea. Materialul este fibra de poliester cu o manta de silicon.

Firele franceze pentru un lifting facial dau un efect rapid și de durată în astfel de zone:

 • frunte, sprancene;
 • maxilarul inferior;
 • pomeți;
 • gât;
 • sânul;
 • antebraț;
 • fese;
 • stomac;
 • solduri.

Avantajele firului de primăvară sunt că au elasticitate ridicată, netraumatică, capacitate de adaptare la expresiile faciale și mișcările musculare, supraviețuire rapidă. Firele sunt rezistente mecanic, tot datorita frecventei dintilor si directionalitatii acestora in ambele sensuri.

Durata minimă a rezultatului este de la 3 până la 4 ani după procedură, iar cu îngrijirea adecvată promit și mai mult. Un alt plus este economia: sunt necesare doar două sau trei produse pentru a corecta zonele individuale. În timp ce până la 15 fire sunt folosite pentru armarea cu materiale învechite.

Firele sunt potrivite pentru persoanele de peste 40 de ani care sunt preocupate de schimbările legate de vârstă, care au slăbit sau s-au îngrășat dramatic și nu plănuiesc fluctuații de greutate în viitorul apropiat.

Fire Omega pentru lifting facial

Materialele de înaltă calitate ajută la obținerea unui efect de lifting rapid și de durată. Mulți specialiști în fire preferă firele omega pentru un lifting facial. Acestea sunt mezofițe unice de polidioxanone echipate cu crestături multidirecționale și un ac netraumatic.

Acul cu o tăietură ascuțită minimizează durerea și, de asemenea, vă permite să utilizați acest model de fire pentru lifting facial pentru corectarea zonelor delicate - perioral, periorbital, decolteu.

Avantajele modelului Omega:

 • Efect maxim cu traume minime.
 • Efectele secundare, în funcție de condiții, trec de la sine.
 • Efectul de întărire este păstrat timp de 2 până la 5 ani, după care procedura poate fi repetată.
 • Diferite modificări sunt utilizate împreună unele cu altele pentru o fixare îmbunătățită a zonelor individuale.

Produsele sunt produse de companii coreene. Sunt oferite patru tipuri de produse cu fire. Care sunt necesare, decide medicul - după ce a examinat starea pielii, severitatea problemei, vârsta și caracteristicile individuale ale pacientului.

Un punct important este detectarea contraindicațiilor. Primul este prea tânăr. Tehnologiile cu fire nu sunt recomandate persoanelor sub 25 de ani, nici pe față, nici pe alte părți ale corpului.

Monofilament pentru lifting facial

Versiunea clasică de fire cosmetice pentru un lifting facial este netedă (liniară, mono). În piele, astfel de mezofițe creează un cadru de încredere și activează formarea de colagen. Pe lângă mezofitele netede, absorbabile de polidioxanonă, vin cu crestături (cuișoare), spirală (sub formă de arcuri), țesute în coadă.

 • Monofilamentele pentru lifting facial constituie, parcă, prima generație de material filamentar, iar arcurile și pigtail-urile constituie a doua. Fiecare modificare își îndeplinește sarcinile pentru corectarea feței.

Deci, produsele liniare sunt cel mai simplu implant. Diametrul mic și lungimea de la 2,5 până la 9 cm vă permit să îl instalați în orice parte a feței. Sunt utile în special pentru întinerirea zonelor subțiri ale pielii. Pleoapele agățate, picioarele de ghibie, colțurile gurii înclinate - acestea sunt locurile. Cel mai bun efect este la vârsta de 30 până la 40 de ani.

 • Operația durează până la o oră, în funcție de zonă și sarcini. Pacientul poate pleca imediat acasă, deoarece nu este necesară o supraveghere medicală suplimentară. Acest lucru este foarte convenabil pentru persoanele care se simt inconfortabil în afara casei.

În timp, substanța din care sunt făcute firele se descompune și este îndepărtată din corp fără consecințe. Efectul de lifting durează aproximativ doi ani. În combinație cu alte modele de mezothreads, precum și cu tehnologii hardware, rezultatul este prelungit. Tehnica firului este disponibilă pentru repetare atunci când rezultatul încetează să satisfacă pacientul.

Fire medicale pentru lifting facial

Istoria materialului de sutură chirurgicală se întinde din timpuri imemoriale. Vindecătorii antici foloseau „mijloace improvizate” pentru a închide rănile și rănile - păr, lambouri, fibre, tendoane. Materialele moderne sunt cu un ordin de mărime mai mari. Astfel, clasificarea firelor medicale pentru un lifting facial ia în considerare nu numai rezistența, ci o serie de parametri: structură, flexibilitate, proprietăți de manipulare, prezența sau absența acoperirii, biocompatibilitatea, efectul fitilului.

 • În funcție de proprietățile biodistructive, materialele se împart în absorbabile (catgut, sintetice cu diferiți timpi de degradare), neabsorbabile (poliesteri, poliolefine, fluoropolimeri, oțel) și absorbabile condiționat (mătase, poliamide, poliuretani).

Materialul de sutură este folosit nu numai de chirurgi, ci și de specialiștii din industria frumuseții. Așadar, firele cosmetice pentru un lifting facial nu au apărut de nicăieri, ci au fost împrumutate din domeniul chirurgiei. Când sunt implantați, ridurile sunt îndepărtate, obrajii sunt strânși, are loc o întinerire generală a feței (obrajii se numesc obraji lăsați, care deformează conturul și dau persoanei un aspect trist sau obosit).

 • Numai specialiștii pot înțelege toate complexitățile produselor cu fire.

La urma urmei, acestea sunt produse în toată lumea, folosind noi materiale sintetice și extinzând gama. Pentru pacienții care doresc să navigheze în subiect, este suficient să știe că chirurgia estetică folosește multe tipuri de fire medicale: atât neresorbabile, cât și absorbabile cu timpi de carie diferiți.

Fire Kara pentru lifting facial

Gama de fire cara facelift include mono, duble, spirale, impletituri, impletituri duble, mono cu placare cu aur, cu crestături. Produsele sunt produse de mulți reprezentanți ai industriei cosmetice, în special cele populare sunt Omega, EVE COG, Beaute` lift V Line, VERSATILE Uni. Ce fire pentru un facelift preferă specialistul este apanajul și responsabilitatea lui. Sarcina pacientului este să aleagă o clinică și un medic demn de încredere.

Atunci când decideți pentru un lifting facial, este util să cunoașteți câteva recomandări:

 • Firele absorbabile sunt de dorit să fie folosite până la 40 de ani. Mai târziu, vor apărea cele neabsorbabile, care formează o armare mai fiabilă și protejează împotriva căderii ulterioare.
 • Dacă modelele neabsorbabile au fost folosite pentru prima dată, atunci în timpul manipulării repetate este necesar să se preia fire din același material în timp util.
 • Dacă există un strat mare de grăsime, poate fi necesară o liposucție preliminară.
 • Dacă trebuie să strângeți mai multe zone anatomice, sesiunea este împărțită în mai multe manipulări separate.
 • Combinația de fir cu alte metode, în special cu probleme severe legate de vârstă, poate îmbunătăți semnificativ rezultatul anti-îmbătrânire.

Lactate, fire polilactice pentru facelift

Firele lactate (polilactice) pentru lifting facial au eficiență, siguranță și durată sporite. Popularitatea mondială este legată tocmai de acest lucru, precum și de riscurile și traumele minime inerente tehnologiei. Sub piele sunt introduse fire unice de facelift, realizate dintr-o substanță compatibilă cu corpul uman - acidul polilactic. Avantajul este că acidul nu se acumulează, ci se descompune și este excretat fără urmă.

Produsele polilactate au un efect dublu.

 • În primul rând, se obișnuiesc cu grosimea și strâng țesuturile moi ale feței; faza durează aproximativ 9 luni.
 • În cele din urmă, acţionează chiar şi după degradare, deoarece celulele situate în jurul lor, sub influenţa materialului, activează producerea propriului colagen.

Liftul poate dura până la 5 ani. Durata rezultatului depinde de prezența grăsimii subcutanate, vârsta, severitatea problemei, numărul de fire, calitatea procedurii și îngrijirea ulterioară, măsuri suplimentare de îngrijire.

 • În special, trebuie avut grijă chiar și în timpul somnului: dormi doar pe spate. În timpul zilei, nu încordați mușchii faciali și de mestecat.

Dacă firele au fost introduse în părți ale corpului, atunci activitatea fizică ar trebui oprită și, chiar mai bine, „rulați” în pat în următoarele zile.

Tehnologia firului este universală, dar este folosită în principal pentru a restabili zonele cu probleme ale feței. Îndepărtează ridurile de pe frunte, tâmple, pomeți, gât, elimină lăsarea, corectează zona sprâncenelor, pleoapelor superioare, buzelor.

Îmbunătățirea tonusului pielii pe interiorul coapselor, membrelor superioare, abdomenului, pieptului este, de asemenea, sub puterea firelor de lapte. Vârsta minimă pentru manipularea cu fire este de 30 de ani.

Fire impletituri pentru lifting facial

În mâinile pricepute ale unui profesionist, împletiturile cu lifting facial asigură o ridicare dublă. Efectul este explicat simplu: firele țesute într-o coadă pot rezista la o sarcină mai mare decât un singur fir liniar. Adică, sunt capabili să strângă o masă mare de piele, precum și să stimuleze mai puternic formarea colagenului. Astfel de fire sunt consumate mai puțin pentru aceeași zonă a liftului.

 • Cozile sunt folosite în zonele mai dense și de-a lungul ovalului feței, unde este nevoie de un efect de strângere deosebit de puternic. Lângă ochi, nas, buze, datorită grosimii dublate și mai mari, este posibil să susțină mai bine pielea și să elimini deficiențele acesteia.

Firele sintetice pentru un lifting facial, țesute într-o coadă, sunt sigure și garantează un efect stabil. Sunt fabricate din polidioxanona, un material pentru suturile chirurgicale folosit in chirurgie. Cozile îndepărtează a doua bărbie, strâng obrajii coborâți.

Materialul este supus degradarii si se afiseaza in aproximativ 6-8 luni. În acest timp, se formează un sigiliu în grosime care poate susține pielea timp de 1,5–2 ani. În același timp, este activată sinteza propriului colagen, datorită căruia pielea devine mai densă și capabilă să-și păstreze forma. Marele avantaj este ca o fata tonifiata are o expresie naturala, fara distorsiuni sau asimetrii.

Fire de trandafiri pentru lifting facial

Firele de trandafiri coreene pentru facelift fac parte din seria Beaute`lift V LINE. Acestea sunt mezofițe subțiri absorbabile cu țepi din polidioxanonă cu o lungime fixă de 14 cm.

 • Pe 4 cm sunt țepi îndreptați pe o parte, următorii 5 cm de lungime sunt acoperiți cu țepi cu direcția opusă, restul de 5 cm sunt netezi.

Canulele sunt fabricate din oțel japonez de cea mai bună calitate. Datorită ascuțirii cu laser, acele alunecă ușor și fără durere prin țesuturi, fără a lăsa aproape urme sau vânătăi.

Cantitatea de material filamentar este determinată de medic în procesul de examinare și pregătire pentru manipulare. Fire facelift de trandafir sunt utilizate în următoarele cazuri:

 • cu tonus redus, prezența brazdelor adânci în colțurile gurii, zonele nazolabiale și nazolabiale;
 • cu țesuturi lasate pe extremitățile superioare și inferioare;
 • în prezența ptozei gravitaționale - omiterea țesuturilor din toate zonele feței.

Mezofițele strâng și fixează țesuturile, iar după 6-8 luni se dizolvă. In aceasta perioada se formeaza un schelet subcutanat, care ajuta conturul sa se refaca si sa arate natural. Rezultatul final este întinerirea, netezimea, elasticitatea pielii. Măsurile de pregătire și reabilitare sunt standard pentru toate procedurile cu fir.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.