^
A
A
A

Hidroperit pentru îndepărtarea părului

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Hidroperitul este folosit mai mult pentru decolorarea părului decât pentru îndepărtarea totală a acestuia. Sunt de acord că firele ușoare, subțiri sunt mai puțin vizibile pe piele decât părul brun și întunecat. Hidroperit pentru îndepărtarea părului, mai precis pentru "camuflajul" folosit de bunicile noastre, și într-adevăr această metodă este foarte simplă, accesibilă și relativ sigură.

Un hidroperit este un compus de uree și peroxid de hidrogen. Peroxidul afectează pigmenții parului, iar carbamidul ajută la acest proces, acționând ca un "vehicul".

Cum se utilizează hidroperitul pentru decolorare, îndepărtarea părului? Este necesar să se pregătească o soluție de 15% în acest mod:

  • Pentru a obține 10 comprimate de hidrogelită într-o farmacie, vom avea nevoie doar de 3 bucăți, restul va fi rezervat, deoarece procedeul va trebui probabil să fie repetat de mai multe ori.
  • Îndoițiți 3 comprimate și amestecați-le cu 10 ml apă fiartă sau purificată.
  • Se adaugă 8-10 picături de amoniac în soluție.
  • Aplicați amestecul în zone cu păr nedorit acoperit cu un tampon de bumbac, tampon.
  • Lăsați să se usuce complet și repetați acțiunea.
  • După 20-25 minute, amestecul poate fi spălat cu apă caldă.
  • Următoarea procedură, la fel ca cea precedentă, va trebui făcută în 2 zile.
  • Repetați aplicarea hidroperitului până când se obține rezultatul dorit.

La unele femei, părul nu devine doar mai ușor, ci mai subțire, în plus, ele cresc mai lent. Există cazuri în care hidroperitul depășește pielea delicată și sensibilă, astfel încât soluția să fie pre-testată pe partea din spate a mâinii (mâna). Dacă nu există iritație, roșeață, atunci remedia poate fi utilizată pe zone mai mari ale corpului. Ar trebui, de asemenea, să fie avertizat cu privire la inadmisibilitatea de înălbire a părului hidr-peritic pe buza superioară, în loc de părul luminos poate să se înroșească pielea și părul nuanța galbenă neplăcută.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.